MúzeumDigitárBudapest
CTRL + Y
hu

Erdész Galéria

Az Erdész Galéria jelenlegi helyén 1992 óta működik.
Cím: 2000 Szentendre, Bercsényi u. 4.
Vezető: Erdész László és Erdész Barna
Tulajdonosai E. Ilosvai Magdolna és Erdész László, aki 30 éve szereplője a műtárgypiacnak A galéria 15 évvel ezelőtt kifejezetten erre a célra épült három-szintes házban működik Szentendre belvárosában. Szentendre a fővárostól 20 percre lévő, a Duna partján elterülő festői kisváros, ahol számtalan műemlék, múzeum és kiváló étterem működik, valamint több mint 100 művész él és alkot.
A galéria földszintjén iparművészeti és használati tárgyak láthatók, bevallottan az igényes ajándékot keresők számára. Az első emelet két termében grafikák festmények és szobrok várják a látogatókat, valamint évente hat kiállítás. A harmadik szinten a különlegességek és egy kis kert található a pihenni vágyóknak, valamint Szentendre legszebb kilátása.
A galéria bemutat és árusít klasszikus modern (Kassák, Moholy-Nagy, Bortnyik) műveket valamint a Szentendréhez kötődő Európai Iskola alkotóitól (Bálint Endre, Korniss Dezső, Barcsay Janő, Vajda Lajos és Vajda Júlia) festményeket és grafikákat valamint szobrokat. Foglalkozik a kortárs generáció legkiválóbb művészeivel is.
A Galéria évente 4-6, a Design részleg 1 kiállítást szervez, valamint résztvett és résztvesz rangos művészeti kiállításokon és vásárokon (Art Cologne-Köln, Art Forum-Berlin, Art Basel, Palm Beach – USA, Stockholm Art Fair stb.) továbbá kiad katalógusokat és könyveket. (Fehér László, Anna Margit, ef.Zámbó István, Kortárs Ötvösművészek).
(artportal.hu)

Tárgyak és képi ábrázolásuk

Kapcsolódó tárgyak'

HuGlass A Magyar Üvegművészeti Társaság csoportos kiállítása 2014
Az összes tárgy megjelenítése

Kapcsolódó személyek / intézmények'

A személyhez / intézményhez (balra) kötődő tárgyakkal kapcsolatban álló további személyek / intézmények (jobbra).'

Említés Erdész Galéria
Kiadás / [Kapcsolódó személyek/ intézmények] Czebe István

Az összes kapcsolat megjelenítése'

Kapcsolódó időbeli vonatkozások'

Az összes kapcsolat megjelenítése'

Activity (Interactions with objects)

[Rekord frissítve: ]