MúzeumDigitárBudapest
CTRL + Y
hu

Lelóczky Jenő Cukrászda (Győr)

Lelóczky Jenő Cukrászda (Győr). " A város egyik legtehetségesebb cukrász dinasztiájának cégalapító őse Lelóczky Gyula (Esztergom 1858. április 19. - ?). Édesapja molnár volt, de a fiú nem folytatta a családi mesterséget. A fővárosban cukrásznak tanult, majd 1886-ban Győrben telepedett le. Önálló vállalkozását a város egyik legforgalmasabb helyén indította útjára. A cukrászokat, akárcsak a kávéházak üzemeltetőit, tulajdonosait, a formálódó polgári szokások tartották életben, és biztosítottak számukra esetenként igen tekintélyes jövedelmet.
Győrben az 1880-as évek végén mindössze öt cukrászda volt. Lelóczky üzlete kezdetben még vegyes profillal rendelkezett. Uzsonnát is felszolgáltak és korlátozott italmérési joggal is rendelkeztek. A korosodó cégalapító Jenő fiát a kor szokásainak megfelelően külföldre küldte tanulni. A vállalkozás későbbi folytatója hosszú és változatos vándorútja alatt Svájc, Nizza és Párizs legjobb mestereinél szerzett tapasztalatokat. L. Jenő 1920-ban vette át az üzlet irányítását. "(https://www.gyorikonyvtar.hu/gyel/index.php/Lel%C3%B3czky_csal%C3%A1d, https://www.facebook.com/regigyor/photos/a.620088214671452/677145165632423/?type=3&eid=ARBGv-hfOaatgPPvx8tr0A-76lwrWrd3MZXsgF5TuBvYxyD0cwvqeCt_pKwGHfQcylTQiWQcE4unBWOr, 2020.08.24.)

Kapcsolódás más személyekhez / intézményekhez tárgyakon keresztül'

(A bal oldali oszlopban látható, hogy az adott személy / intézmény milyen kapcsolatban áll a jobb oldalon álló tárggyal, középen pedig a tárgyhoz kapcsolódó további személyeket / intézményeket találja.')

[Kapcsolódó személyek/ intézmények] Lelóczky Jenő Cukrászda (Győr)
[Kapcsolódó személyek/ intézmények] Doró Ernő Cukrászda/Thrillas (Miskolc) ()
[Kapcsolódó személyek/ intézmények] Gerbeaud ()
[Kapcsolódó személyek/ intézmények] Gundel Étterem ()
[Kapcsolódó személyek/ intézmények] Ritz Szálló ()