MúzeumDigitárBudapest
CTRL + Y
en

Írók Boltja

Az "Írók Boltja" egy kultúrmissziót is betöltő könyvesbolt Budapest VI. kerületében az Andrássy út 45. alatt, az egykori Japán Kávéház helyiségében, ’’„Egy sziget az általános tahóságban”,’’ ahogy a bolt magát Esterházy Péter szavaival hirdeti. Az 1960-as évek óta működik e néven itt a könyvesbolt. A ’90-es évek elejéig az Írószövetséggel kötött szerződés alapján a szövetség tagjai 20%-os kedvezményben részesültek. Hosszas küzdelem után a dolgozók privatizálhatták az üzletet. Kiadóként is ismert 1991 óta (Parnasszus Kiadó), amelynek gondozásában 1995 óta folyóiratot ad ki (Parnasszus). Jelentősek délután 4-kor kezdődő könyvbemutatói és nagy fantáziával berendezett kirakatai. - (Wikipedia 03.06.2017)

"Az Írók Boltja egy kultúrmissziót is betöltő könyvesbolt Budapest VI. kerületében az Andrássy út 45. alatt, az egykori Japán Kávéház helyiségében, „Egy sziget az általános tahóságban”, ahogy a bolt magát Esterházy Péter szavaival hirdeti." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Relationships with persons or entities via objects

(The left column lists the relations of this actor to objects in the right column. In the middle you find other actors in relation to the same objects.)

[Relation to person or institution] Írók Boltja
[Relation to person or institution] K.P.V.D.Sz. ()