MúzeumDigitárBudapest
CTRL + Y
hu

Reigl László

Reigl László a Konyhatechnikai eljárások című 1936-os szerzői magánkiadásban megjelent kötet szerzője.
Előszó: "Korunk főzéstanítása nem elégedhetik meg az elmult idők összegyüjtött receptjeinek ismertetésével és azok közül pár étel elkészítésének megtanításával, hanem alkalmazkodnia kell a tanítás irányának a változott időkhöz úgy gazdaság, mint egyéniesítési szempontból. Előbbre kell vinnünk a főzés tanítását. Necsak a régi, híres háziasszonyok és nagy szakácsok receptjeit tanítsuk, de új ételek összeállításának tudományát és az élelmezési gazdálkodás újkori vonalvezetését vigyük bele a köztudatba.
Ha figyelemmel kísérjük a világtörténelmet, minden korban megtaláljuk az étkezés és élelmezés divatját is. a mi korunk élelmezési divatja a tömeg- és diaetás-élelmezés. Az előbbit a nők világháború alatti nagyszámú munkavállalása hozta létre, mert munkavállalásuk elvonta őket a házi tűzhelytől. Hozzátartozóikkal együtt kénytelenek voltak ellátókból ellátottakká válni, háztartásukat mások háztartásához kötni. Igy alakult ki a tömegélelmezés.
A diaetás élelmezés egy része ugyancsak a világháborúra vezethet vissza. A rendszertelen és hiányos élelmezés és a szokatlan élelem sok diaetás-élelmezésre szorulót szerzett, különösen a hadifoglyok között."
(antikvarium.hu)

Kapcsolódás más személyekhez / intézményekhez tárgyakon keresztül'

(A bal oldali oszlopban látható, hogy az adott személy / intézmény milyen kapcsolatban áll a jobb oldalon álló tárggyal, középen pedig a tárgyhoz kapcsolódó további személyeket / intézményeket találja.')

Kiadás Reigl László
Kiadás / [Kapcsolódó személyek/ intézmények] Bristol-szálló (Budapest) ()
Nyomtatás / [Kapcsolódó személyek/ intézmények] Korvin Nyomda (1898-1948) ()

[Kapcsolódó személyek/ intézmények] Reigl László
Kiadás / [Kapcsolódó személyek/ intézmények] Bristol-szálló (Budapest) ()
Nyomtatás / [Kapcsolódó személyek/ intézmények] Korvin Nyomda (1898-1948) ()