MúzeumDigitárBudapest
CTRL + Y
hu

könyv

A könyv (nyomtatott papírkönyv) az UNESCO meghatározása szerint: Olyan, szövegből és ábrából álló, fizikai (papír) információhordozójú, nem periodikus (irodalmi vagy szakmai célú) publikáció, amely 49 vagy több oldalból áll, terjedelmi szempontból a borítót nem számítva.A könyv nyomdaipari sokszorosítással előállított tömegtermék.

Emellett könyvnek nevezik nagyobb lélegzetű művek egyes önmagukban is zárt részeit, különösen ha egy kötetben jelennek meg. Ez különösen régebbi művek esetén használatos, amelyek eredetileg könyvtekercsre íródtak, és több könyvtekercs alkotta a teljes művet. Erre példák szent iratok, a Biblia, az Aeneis és több történelemmel foglalkozó mű az ókorból és a középkorból.

Tárgyak és képi ábrázolásuk

Kapcsolódó tárgyak'

Buzárovits Gusztáv könyvesboltjaErdei Rezső és Emhő Katalin könyv papír és írószer boltja GyulaErdei Rezső és Emhő Katalin könyv papír és írószer boltja GyulaFábián Pál papíráruházának utcai frontja Nyíregyháza 1924.Buzárovits Gusztáv könyvesboltja EsztergomErdei Rezső és Emhő Katalin könyv papír és írószer boltja Gyula
Az összes tárgy megjelenítése

[Rekord frissítve: ]