MúzeumDigitárBudapest

Bezárás
Bezárás
Nemzeti Örökség Intézete – Nemzeti Emlékezet Múzeuma Néprajzi gyűjtemény [KEMU_NGY_2017.141.1]

Női ujjas

Női ujjas (Nemzeti Örökség Intézete – Kegyeleti Múzeum CC BY-NC-SA)
Tulajdonos/ jogkezelő: Nemzeti Örökség Intézete – Kegyeleti Múzeum (CC BY-NC-SA)
"Női ujjas

Tulajdonos/ jogkezelő: 
Nemzeti Örökség Intézete – Kegyeleti Múzeum (CC BY-NC-SA)

"Női ujjas

Tulajdonos/ jogkezelő: 
Nemzeti Örökség Intézete – Kegyeleti Múzeum (CC BY-NC-SA)

Leírás

Fekete, magában mintás vászon női felsőruha, nyakkivágása kerek, mellrészén vízszintesen és függőlegesen is, több soros zeimedli díszíti, derék részen széles csipke szegi.
Tíz gombjából középen kettő hiányzik, gombjai többfélék, bélése pöttyös, foldozott.

Anyag/ Technika

Vászon, csipke, / gépi varrás

Méretek

H: 62 cm, UjjH: 49 cm, Váll: 37 cm

Nemzeti Örökség Intézete – Nemzeti Emlékezet Múzeuma

Object from: Nemzeti Örökség Intézete – Nemzeti Emlékezet Múzeuma

A Nemzeti Emlékezet Múzeuma néprajzi gyűjteményével a hagyományos-, a városokra jellemző gyászrelikviáival pedig a polgári temetkezést...

Contact the institution

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Az oldal idézése
Az ezen a weblapon található szöveges információk nem kereskedelmi célú felhasználás számára a Creative Cammons 3.0 licence szerint (Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! (CC BY-NC-SA 3.0) szabadon felhasználhatók. A felhasznált szöveges információk forrásaként kérjük, a webes elérhetőség mellett mindenképpen adja meg a tartalomszolgáltató múzeum, köz- vagy magángyűjtemény nevét is. A képi ábrázolásokra (fotókra) vonatkozó szerzői jogi szabályozások a nagy méretben megjelenített képek alatt találhatók (a képek nagy méretben a nézőképekre kattintva jeleníthetők meg). Amennyiben a nagy méretű képek alatt, a jogtulajdonos nevének megadásán túl nincs egyéb szabályozás, a képek nem kereskedelmi célú felhasználására is a Creative Cammons 3.0 licence érvényes. Kérjük, a múzeum, illetve a köz- vagy magángyűjtemény nevét, valamint a jogtulajdonos nevét (amennyiben az a múzeum nevétől eltérő) a publikációban minden esetben feltüntetni. A képi és szöveges tartalmak bármilyen kereskedelmi célú felhasználása kizárólag a közzétételért felelős múzeum, illetve köz- vagy magángyűjtemény engedélyével lehetséges.